Rybářský rozcestník

Pečená treska na olivách

Filety z tresky pečené na oleji s rajčaty, olivami, hráškem, cibulí, česnekem a plátky citronu.

2 náročnost
60 minut
+ doba odležení  
  • 600 g filetů z tresky
  • 500 g rajčat
  • 400 g hrášku
  • 200 g černých oliv
  • 220 ml olivového oleje
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 4 ks bobkového listu
  • 2 ks stroužků česneku
  • 2 ks citronu
  • 1 ks cibule
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé z tresky zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu, necháme v chladničce odležet do druhého dne, druhý den porce ryby osolíme, opepříme a dáme stranou
    2. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na plátky a omytá rajčata (můžeme je i oloupat) nakrájíme na větší kousky
    3. Na větší pánvi rozehřejeme 50 ml oleje, nakrájenou cibuli, česnek i rajčata na něm osmahneme, přidáme olivy, dobře omytý, na plátky nakrájený druhý citron, hrášek a vše krátce orestujeme
    4. Orestovanou zeleninu nasypeme do pekáčku, položíme na ni připravené filety z tresky, přidáme bobkové listy, zalijeme zbytkem oleje a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 30 – 40 minut
    5. Odstraníme bobkové listy, tresku rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami sypanými nadrobno nasekanou kudrnkou nebo s čerstvím pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!