Rybářský rozcestník

Úhoř dušený s bylinkami

Petželka, máta, kerblík a šťovík, bylinky použité při přípravě úhoře dušením.

2 náročnost
45 minut
  • 800 g úhoře
  • 40 g másla
  • 1,5 dl bílého vína
  • 2 ks vaječné žloutky
  • 1 ks citrónu (šťáva)
  • mletý pepř
  • petrželka
  • kerblík
  • šťovík
  • máta
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného úhoře nakrájíme na čtyři porce
    2. Osolíme, opepříme, vložíme do malého kastrolku na máslo s jemně pokrájenými bylinkami a dusíme čtvrt hodiny
    3. Potom zalijeme vínem a doplníme vodou tak, aby porce byly potopeny a dusíme doměkka (asi 10 minut)
    4. Měkké porce položíme do mělké mísy
    5. Žloutky smícháme s citrónovou šťávou, postupně přidáváme horký vývar z úhoře, osolíme, opepříme, dobře promícháme, nalijeme na úhoře a vychladíme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.