Halibut má jemné maso bez kostí, chuťově se dá přirovnat k candátovi.
2 náročnost
30 minut
Halibut se žampiony a artyčoky
600 g filety halibuta
150 g sterilovaných artyčoků
150 g žampionů
2 lžíce bílého vína
provensálské koření
citronová šťáva
mořská sůl
máslo
Příprava
Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opečeme z obou stran na másle, pak odložíme stranou na teplé místo
Do šťávy po pečení přidáme plátky žampionů, kousky artyčoků, zakápneme bílým vínem, okořeníme provensálským kořením, dusíme, až houby změknou
Filety na talíři proložíme směsí, rybu posypeme rovněž provensálským kořením, ozdobíme proužky papriky, cibule podáváme třeba s pečenými bylinkovými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Omáčka připravená ze světlé jíšky, kostiček kyselé okurky, smetany, pepře a soli, v ní povařené porce kapra, ty pak servírované přelité omáčkou a ozdobené nadrobno nasekaným koprem.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.