Rybářský rozcestník

Halibut se žampiony a artyčoky

Halibut má jemné maso bez kostí, chuťově se dá přirovnat k candátovi.

2 náročnost
30 minut
Halibut se žampiony a artyčoky
  • 600 g filety halibuta
  • 150 g sterilovaných artyčoků
  • 150 g žampionů
  • 2 lžíce bílého vína
  • provensálské koření
  • citronová šťáva
  • mořská sůl
  • máslo
  • Příprava

    1. Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opečeme z obou stran na másle, pak odložíme stranou na teplé místo
    2. Do šťávy po pečení přidáme plátky žampionů, kousky artyčoků, zakápneme bílým vínem, okořeníme provensálským kořením, dusíme, až houby změknou
    3. Filety na talíři proložíme směsí, rybu posypeme rovněž provensálským kořením, ozdobíme proužky papriky, cibule podáváme třeba s pečenými bylinkovými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.