Rybářský rozcestník

Halibut se žampiony a artyčoky

Halibut má jemné maso bez kostí, chuťově se dá přirovnat k candátovi.

2 náročnost
30 minut
Halibut se žampiony a artyčoky
  • 600 g filety halibuta
  • 150 g sterilovaných artyčoků
  • 150 g žampionů
  • 2 lžíce bílého vína
  • provensálské koření
  • citronová šťáva
  • mořská sůl
  • máslo
  • Příprava

    1. Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opečeme z obou stran na másle, pak odložíme stranou na teplé místo
    2. Do šťávy po pečení přidáme plátky žampionů, kousky artyčoků, zakápneme bílým vínem, okořeníme provensálským kořením, dusíme, až houby změknou
    3. Filety na talíři proložíme směsí, rybu posypeme rovněž provensálským kořením, ozdobíme proužky papriky, cibule podáváme třeba s pečenými bylinkovými brambory.

    Nejčtenější články

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s  ČRS, z. s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže – podzimní kolo……KDY: 11. 12. 2022, KDE: Sportovní hala Sokolovna Nepomuk.