Na vývar:
750-1000 g rybích odřezků
1,5 l vody
1 ks cibule
1 ks mrkve
1 ks petržel
8 ks kuliček celého pepře
2 ks bobkové listy
sůl
Ostatní:
2-3 ks stroužky česneku
1 ks červená masitá paprika
1 ks vejce
1 ks cibule
hladká mouka
mletá pálivá paprika
mletá sladká paprika
strouhanka
petrželka
máslo
olej
sůl
Příprava
- Rybí odřezky povaříme s uvedenými surovinami 20 minut, vývar přecedíme, z odřezků obereme do misky maso, vidličkou jemně rozmělníme.
- Na oleji necháme zpěnit cibuli, poprášíme sladkou červenou paprikou, hladkou moukou, uděláme červenou cibulovou jíšku, kterou naředíme rybím vývarem. Přilijeme zbytek vývaru, přidáme nakrájenou červenou papriku na proužky, vaříme na mírném plameni 10 minut.
- Z rozmělněného rybího masa, které spojíme strouhankou, vejcem, lžičkou másla a ochutíme nasekanou petrželkou, solí, pálivou červenou paprikou a česnekem, uděláme kuličky, které zavaříme do polévky.
- Vaříme, až začnou kuličky plavat na povrchu, polévku dochutíme solí, mletou červenou paprikou.
- Uvařenou polévku nalijeme do talířů, jestli, nám zůstalo rybí maso, přidáme do polévky a posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek