Rybářský rozcestník

Kapr na asijský způsob

V těstíčku obalené porce kapra, zprudka opečené na pánvi servírované se zeleninou podušenou ve výpeku po smažených porcích kapra dochuceném vínem a sojovou omáčkou.

2 náročnost
30 minut
kaprkapr
  • 4 porce (800 g) kapra
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžíce sojové omáčky + omáčka na dochucení
  • 1dl rýžového vína
  • kousek chilli papričky
  • mletý zázvor
  • Příprava

    1. V misce rozmícháme vejce s mletým zázvorem, solamylem, sojovou omáčkou a česnekem.
    2. V těstíčku obalíme porce kapra, ty opečeme na oleji z obou stran, odložíme stranou.
    3. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou papriku, pórek, chilli papričku, podlijeme vínem, ochutíme sojovou omáčkou, dusíme, až zelenina změkne.
    4. Na talíři porce kapra přelijeme omáčkou, podáváme například s vařenou rýží.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

    Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

    3. Mistrovství světa v muškaření v kategorii žen a 9. Mistrovství světa v muškaření v kategorii masters (veteránů)

    Jihočeský územní svaz a Český rybářský svaz si dovolují pozvat sportovní rybáře na jeden z nejvýznamnějších muškařských závodů na světě, který se bude konat na jihočeských revírech od 19.–25. května 2024.

    Report jarní závody Záhorská

    Vážení přátelé, rybářky, rybáři – KAMARÁDI. Dovolte, abychom Vás informovali o prvních kladrubských závodech v roce 2024 na nádrži Záhorské. Na sobotu byl naplánován závod pro dospělé a na neděli závod pro „malé“ rybářky a rybáře…