300 g rybího masa bez kostí (sumec, candát...)
300 g červené řepy
200 g brambor
200 g bílého zelí
100 g rajského protlaku
20 g sušených hub
1 ks větší cibule
1 ks mrkev
1/4 ks celeru
bobkový list
celý pepř
sádlo
ocet
sůl
Příprava
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou nebo na kostičky nakrájenou červenou řepu, mrkev a celer, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, vaříme 20 minut.
- V mezičase uvaříme rybí maso, slijeme, necháme vychladnout a rozebereme na menší kousky.
- Přidáme do polévky nakrájené zelí, brambory a sušené houby, vaříme až zelí a brambory budou měkké.
- Na závěr boršč ochutíme rajským protlakem, přisolíme.
- Do talířů rozdělíme kousky vařené ryby a zalijeme borščem.
Doporučení
Skvělý je tento recept také z masa sumce!
Poznámka
Text i foto: D. Marounek