Rybářský rozcestník

Boršč s rybou

V postním období se v Rusku vaří boršč, kde se místo masa do polévky vkládají kousky uvařeného rybího masa. K polévce se podávají pirohy plněné rýží, pohankou, nebo houbami.

2 náročnost
45 minut
borščborščboršč
  • 300 g rybího masa bez kostí (sumec, candát...)
  • 300 g červené řepy
  • 200 g brambor
  • 200 g bílého zelí
  • 100 g rajského protlaku
  • 20 g sušených hub
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1/4 ks celeru
  • bobkový list
  • celý pepř
  • sádlo
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou nebo na kostičky nakrájenou červenou řepu, mrkev a celer, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, vaříme 20 minut.
    2. V mezičase uvaříme rybí maso, slijeme, necháme vychladnout a rozebereme na menší kousky.
    3. Přidáme do polévky nakrájené zelí, brambory a sušené houby, vaříme až zelí a brambory budou měkké.
    4. Na závěr boršč ochutíme rajským protlakem, přisolíme.
    5. Do talířů rozdělíme kousky vařené ryby a zalijeme borščem.

    Doporučení

    Skvělý je tento recept také z masa sumce!

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….