Rybářský rozcestník

Asijská polévka s treskou

Silný kuřecí vývar ochucený zázvorem, chilli a ústřičnou omáčkou servírovaný spolu se zeleninou, nudličkami tresky a čínskými nudlemi, zahřeje nejen v zimě. Jde o tzv. obědovou polévku.

2 náročnost
20 minut
asijskáasijskáasijská
  • 250 g filetů tresky
  • 250 g zelí pak choi
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks kostky čínských nudlí
  • 1 ks mrkev
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 l kuřecího vývaru
  • olej
  • Příprava

    1. Na oleji zpěníme na plátky nakrájený česnek, zázvor, necháme rozvonět, česnek nesmí zhnědnout, zhořknul by.
    2. Zalijeme vývarem, přidáme na nudličky nakrájené zelí pak choi, mrkev a kousek chilli papričky, vaříme 10 minut na mírném plameni, až zelenina změkne.
    3. Do vývaru vložíme proužky tresky, povaříme 2 minuty, aby se rybí maso nerozpadnulo, dochutíme ústřičnou omáčkou.
    4. Do talířů vložíme uvařené čínské nudle a zalijeme vařícím vývarem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek, zdroj: ReceptyOnLine.cz

    Nejčtenější články

    Jak zpracovat sumce

    Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

    Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

    Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.