Rybářský rozcestník

Rybí polévka na čínský způsob

Recept pocházející z Asie, mírně modifikovaný na české poměry. Zeleninový vývar nastavený dalšími surovinami, nakonec doplněný o kousky rybího masa.

2 náročnost
30 minut
rybírybírybí
  • 300 g bílého rybího masa (treska, candát, sumec)
  • 50 g jidášova ucha (5 g sušeného, předem namočeného)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks mrkev
  • 1/2 ks pórku
  • 1 lžíce thajské rybí omáčky
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • kousek chilli papričky
  • sójová omáčka
  • olej
  • Příprava

    1. Rybí maso zbavíme kůže případně kůstek, nakrájíme na kousky.
    2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, pórek, plátky česneku, jidášovo ucho, větší plodnice překrájíme na kousky, vše orestujeme.
    3. Zalijeme vývarem, přidáme lžíci rybí omáčky, zázvor, chilli papričku, povaříme na mírném ohni 10 minut.
    4. Vložíme kousky rybího masa, povaříme 3 minuty, na závěr polévku ochutíme sójovou omáčkou.

    Poznámka

    Text i foto: D.Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.