Rybářský rozcestník

Haltorma – stará rybářská pomazánka

Haltorma je stará rybářská pomazánka, kterou můžeme připravit jak z ryb vařených, dušených, tak také smažených. A pokud právě nemáte v lednici či mrazáku žádné rybí maso, můžete použít na tento recept zmražené kostky rybího filé.

1 náročnost
10 minut
haltorma2haltorma4haltorma5
  • 500 g tepelně zpracovaného rybího masa bez kosti a kůží
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 ks oloupané jablko
  • strouhaný křen podle chuti
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso rozmačkáme vidličkou nebo umeleme.
    2. Přidáme nastrouhané jablko, zakysanou smetanu, podle chuti strouhaný křen, osolíme, opepříme, promícháme.
    3. Mažeme na pečivo.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….