750 g rybí odřezky, hlavy, ocasy
1,2 l vody
4 ks stroužky česneku
4 ks kuličky celého pepře
4 ks kuličky nového koření
1 ks bobkový list
1 ks petržel
1 ks mrkev
1/4 ks celeru
mletý černý pepř
majoránka
sůl
kostičky opečené housky
Příprava
- Rybí maso a odřezky, hlavu, ocas zalijeme vodou, přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř), osolíme, vložíme oloupanou mrkev, petržel i celer na mírném plameni vaříme 30 minut.
- Vývar scedíme, maso a zeleninu necháme vychladnout, potom maso zbavíme kůstek, zeleninu nakrájíme na kostičky.
- Do vývaru přidáme majoránku, utřený česnek a přivedeme k varu.
- Do vroucí polévky přidáme uvařené rybí maso a zeleninu, polévku dochutíme mletým pepřem a solí.
- Podáváme s chlebem, nebo do polévky vložíme kostičky opečené housky.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek