Rybářský rozcestník

Čínská rybí polévka II.

Pikantní ostrá polévka, kterou můžeme připravit jak z mořských tak sladkovodních ryb. Recept z čínské kuchyně.

2 náročnost
60 minut
  • 500 g rybích odřezků
  • 400 g vykostěného rybího masa bez kůže
  • 1,5 l vody
  • 1 ks mrkev
  • 1/2 ks pórku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • kousek chilli papričky
  • bobkový list
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí odřezky (hlava, ploutve atd.) zalijeme 1,5 l vody osolíme, přidáme bobkový list, nastrouhaný zázvor, vaříme na mírném ohni 40 minut.
    2. Vývar scedíme, odložíme stranou.
    3. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a rybí maso na nudličky.
    4. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme pórek, mrkev, krátce osmahneme a zalijeme rybím vývarem, přidáme kousek chilli papričky, nalijeme sojovou omáčku, vaříme 10 minut.
    5. Na závěr do polévky přidáme nakrájené ryby, vaříme 3 minuty, polévku podle chuti, můžeme ještě podle chuti dochutit pepřem, solí.

    Poznámka

    Autor textu i fotografie: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.