Rybářský rozcestník

Rybí karbanátky naložené po anglicku

Karbanátky z filé, cibule, česneku, veky, vajec a koření, obalené ve strouhance, usmažené dozlatova, naložené ve sladkokyselém nálevu.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
  • 600 g rybího filé
  • 150 g veky (žemle)
  • 100 g tuku
  • 150 ml tmavého piva
  • 1 lžička kari koření
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks vajec
  • 1 ks cibule
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na nálev:
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • Příprava

    1. Ve vodě rozpustíme cukr, okyselíme octem a svaříme nálev, který necháme vychladnout (lze použít i nálev ze sladkokyselých okurek)
    2. Veku nebo žemle nakrájíme na menší kousky, zalijeme pivem, přidáme porce filé, oloupanou nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku a vše umeleme
    3. Směs spojíme rozšlehanými osolenými vejci, dochutíme kari kořením a mletým pepřem
    4. Z hmoty vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova
    5. Vychladlé karbanátky vložíme do sklenice se širokým hrdlem, zalijeme nálevem a necháme v chladu alespoň 3 dny odležet.

    Doporučení

    Výborné jsou s pečivem různého druhu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.