Rybářský rozcestník

Zakrmování kobrou na malých vodách

Kobra je k zakrmování opravdu skvělou pomůckou. Dokážeme s ní zakrmit lovné místo i hodně daleko od břehu. Ale když jsem poprvé použil kobru na menší vodě, byl jsem nemile překvapen, že zakrmuji druhý břeh místo vybraného lovného místa. Přitom stačila dobrá rada po telefonu mého zkušenějšího kamaráda a já dokázal okamžitě nahazovat boilies tam, kam jsem potřeboval, i když lovné místo bylo poměrně blízko mého břehu. Tady je…

kobra-úchop-3kobra-prak

Je to neuvěřitelně prosté! Prostě stačí uchopit kobru výše, než je rukojeť kobry a koule začnou létat okamžitě do menší vzdálenosti. Taková blbůstka a jak to skvěle funguje. Existuje vzdálenost, kde často chytám, kam lopatkou nedohodím, ale kobra, při jejím klasickém úchopu, mě koule zanáší mnohem dále, než potřebuji. Pak se hodí použít tento trik s uchopením kobry.

Posunutím ruky lze poměrně přesně zakrmit i místa blíže břehu….

Rád používám prak, ale kobru jsem si také oblíbil. Na boilies je prostě skvělá a člověk se sní i pěkně protáhne. Kdo ji ještě nevyzkoušel, doporučuji!

Nejčtenější články

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

Proč zkušení rybáři suší boilies?

Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.