Rybářský rozcestník

Provzdušnění zakrmovací směsi

Každý zkušený plavačkář či rybář chytající například na položenou s krmítkem pomocí feederového prutu ví, že namíchání atraktivní zakrmovací směsi je základ úspěchu při lovu kaprovitých ryb. Začínající rybář by pak měl znát také tu zkutečnost, že každou namíchanou směs je dobré před samotným chytáním ještě provzdušnit, což se dělá pomocí síta.

Sítozvlhcovaní-zakrmovaci-smesi1ReceptDryRozděláníNávnada

Síta na „překatrování“ zakrmovacích směsí se vyrábějí s různě velkými oky. Například 3×3 mm, ale i větší. Slouží k důkladnému provzdušnění zakrmovacích směsí. Přes síto namíchanou směs přesíváme až tehdy, když je směs již namíchaná a zvlhčená dle potřeby. Zbytky, co nám nepropadnou sítkem, přes síto protlačíme, drobné větší kousky nevyhazujeme, klidně je přidáme do hotové prosáté směsi.

Pokud chytáme na proudné vodě, musíme do zakrmovacích směsí přidat složku, co udrží směs u dna. Většinou se používá hlína, tak 10 % k celkovému objemu namíchaného krmiva. Hlína se přidává do krmení až po přesytí.

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.