Rybářský rozcestník

Aliotta

Rybí vývar ze dvou nebo více druhů ryb. Recept pochází ze Sicílie.

1 náročnost
25 minut
  • 400 g rybího masa ze dvou nebo i více druhů ryb
  • 30 g oleje
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks žloutky
  • 1 ks cibule
  • čerstvá petrželka
  • citronová šťáva
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na dobře rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli
    2. Přidáme na jemno nasekaný česnek, zalijeme vodou, osolíme a dochutíme pepřem
    3. Na kousky nakrájené maso ze dvou i více druhů ryb přihodíme k ostatním ingrediencím, dále přidáme nasekanou čerstvou petrželku a vše vaříme mírným varem 20 minut
    4. Uvařené ryby vyjmeme a polévku odstavíme ze zdroje tepla
    5. Žloutky rozkvedláme v troše vývaru, vlijeme do polévky a vývar ještě dochutíme citrónovou šťávou, dále nevaříme.

    Doporučení

    Ryby z vývaru podáváme samostatně.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….