Rybářský rozcestník

Grilovaný úhoř

Základní recept na úpravu úhoře grilováním. Stažený a vykuchaný úhoř nakrájený na špalky, ty oprané, okořeněné a olejem potřené, grilované na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
45 minut
grilovany-uhor1grilovany-uhor2grilovany-uhor3
  • 800 g úhoře připraveného na tepelné zpracování (stažený, vykuchaný ...)
  • koření na ryby
  • rostlinný olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného, z kůže staženého, očištěného úhoře nakrájíme na špalíky asi tak 10 cm dlouhé, ty opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme
    2. Větší kusy nařízneme podél páteře a rozevřeme, zajistíme špejlemi nebo grilovacími jehlami, menší kusy necháme jako válečky
    3. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením na ryby
    4. Pokladem na gril a grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, pozvolna, spíše po krajích, tak 10 až 15 minut z každé strany.

    Doporučení

    Větší kusy je lepší podél páteře naříznout a grilovat otevřené, zajištěné například špejlemi nebo grilovacími jehlami. Maso úhoře má totiž tendenci se při větším zahřátí kroutit a zavírat. Také bude dříve hotové a hlavně ochucené i ve středu těla úhoře.

    Poznámka

    V hodně receptech na ryby se uvádí použití citronové šťávy, ale pokud je ryba dobrá, nesmrdí rybinou, je nesmysl ji kazit citronem!

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Sedmnáctiletý student pokořil český rekord. Chytil kapra vážícího 32 kilogramů

    Fantastik, takové jméno dostal kapr vážící 32 kg. Unikátní kousek ulovil nedávno teprve 17letý Stanislav Blažka. Pokořil tak rekord mezi kapraři. V českých svazových vodách se podle dostupných informací těžší rybu doposud chytit nepodařilo.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím