Rybářský rozcestník

Starofrancouzská polévka ze pstruhů

Kostky masa ze pstruhů orestované na másle, podušené, promíchané s hovězím vývarem.

1 náročnost
30 minut
Starofrancouzská polévka ze pstruhů
  • 600-800 g masa ze pstruhů
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 2 dcl madeiry (vína)
  • špetka nastrouhaného estragonu
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • 1-2 lžíce másla
  • 1-2 ks žemle
  • Příprava

    1. Maso ze pstruhů nakrájíme na menší kostky, vykostíme, zprudka je orestujeme na másle
    2. Opečené kostky ryby zamícháme do osoleného a madeirou ochuceného vývaru, odstavíme, přes noc uložíme do lednice
    3. Druhý den polévku ohřejeme a jednotlivé porce servírujeme posypané čerstvým estragonem a ozdobené osmaženou žemlí.

    Doporučení

    Polévku můžeme doplnit i dalšími bylinkami.

    Poznámka

    Madeira – víno rostoucí na ostrově Madeira, podle kterého dostalo název. Portugalské dezertní víno. Má příbuzné – portské víno a sherry.

    Nejčtenější články

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

    Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím