Rybářský rozcestník

Starofrancouzská polévka ze pstruhů

Kostky masa ze pstruhů orestované na másle, podušené, promíchané s hovězím vývarem.

1 náročnost
30 minut
Starofrancouzská polévka ze pstruhů
  • 600-800 g masa ze pstruhů
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 2 dcl madeiry (vína)
  • špetka nastrouhaného estragonu
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • 1-2 lžíce másla
  • 1-2 ks žemle
  • Příprava

    1. Maso ze pstruhů nakrájíme na menší kostky, vykostíme, zprudka je orestujeme na másle
    2. Opečené kostky ryby zamícháme do osoleného a madeirou ochuceného vývaru, odstavíme, přes noc uložíme do lednice
    3. Druhý den polévku ohřejeme a jednotlivé porce servírujeme posypané čerstvým estragonem a ozdobené osmaženou žemlí.

    Doporučení

    Polévku můžeme doplnit i dalšími bylinkami.

    Poznámka

    Madeira – víno rostoucí na ostrově Madeira, podle kterého dostalo název. Portugalské dezertní víno. Má příbuzné – portské víno a sherry.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím