Rybářský rozcestník

Starofrancouzská polévka ze pstruhů

Kostky masa ze pstruhů orestované na másle, podušené, promíchané s hovězím vývarem.

1 náročnost
30 minut
Starofrancouzská polévka ze pstruhů
  • 600-800 g masa ze pstruhů
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 2 dcl madeiry (vína)
  • špetka nastrouhaného estragonu
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • 1-2 lžíce másla
  • 1-2 ks žemle
  • Příprava

    1. Maso ze pstruhů nakrájíme na menší kostky, vykostíme, zprudka je orestujeme na másle
    2. Opečené kostky ryby zamícháme do osoleného a madeirou ochuceného vývaru, odstavíme, přes noc uložíme do lednice
    3. Druhý den polévku ohřejeme a jednotlivé porce servírujeme posypané čerstvým estragonem a ozdobené osmaženou žemlí.

    Doporučení

    Polévku můžeme doplnit i dalšími bylinkami.

    Poznámka

    Madeira – víno rostoucí na ostrově Madeira, podle kterého dostalo název. Portugalské dezertní víno. Má příbuzné – portské víno a sherry.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím