Rybářský rozcestník

Rybí vývar

Základní rybí vývar vhodný jako polotovar k dalšímu využití.

1 náročnost
40 minut
Rybí vývar - základní
  • 1 ks tresčí, lososí nebo jiná rybí hlava a rybí odřezky, kůže a kosti
  • 1 ks bouquet garni nebo 2 ks bobkového listu
  • 1 ks mrkve
  • 1-2 ks řapíky celeru
  • 1-2 ks cibule
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Omytou rybí hlavu a odřezky, kůži a kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu
    2. Děrovanou lžící odstraňujeme pěnu, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, okořeníme, osolíme
    3. Přikryjeme pokličkou a na středním plameni asi 30 minut povaříme
    4. Vývar přecedíme a necháme vychladnout
    5. Skladujeme v lednici a spotřebujeme do 2 dnů.

    Doporučení

    Rybí vývar lze i zamrazit, pak vydrží déle.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….