Rybářský rozcestník

Dopřát si teplé tousty na rybářské výpravě? Proč ne

I u vody na rybářské výpravě si můžeme dopřát teplé křupavé tousty. Stačí si koupit toustovač určený na přímý oheň, vybavit si ledničku k vodě nějakou uzeninou, sýrem a podobně a nezapomenout samozřejmě na toustový chléb. Teplá, vydatná snídaně jistě každého rybáře nabudí a hodí do té správné pohody.

Nejprve je třeba si tousty připravit a pěkně seskládat ...

Asi je nesmyslné zde popisovat, jak se dělají tousty. Ty teplé je třeba zapéci například pod kontaktním grilem. Ale jak to řešit, když nemáme u vody elektřinu? Stačí si pořídit touster určený k přípravě toustů na přímém ohni. Dá se běžně koupit na internetu nebo i ve specializovaných outdoorových obchodech. Dá se využít v kombinaci s plynovou bombou a vařičem, ale také například na přímém ohni při pálení ohníčků.

Toustovač na přímý oheň, skvělá pomůcka pro všechny milovníky outdoorových aktivit …

Pokud vás přeci jen nenapadá, čím toustové chleby naplnit, zde je pár našich tipů:

  • pomazánkové máslo, šunka, plátky sýru
  • máslo, kolečka salámu, sýr
  • měkký sýr (namazaný na plátky toustů), uzenina
  • hořčice, anglická slanina, cibule
  • opečené tousty servírované s míchanými vajíčky
  • pomazánkové máslo, kolečka rajčat, sýr
  • sýrový trojboj: měkký sýr namazaný na tousty, měkký sýr toustový, tvrdý plátkový sýr …

Existuje mnoho možností, já mám nejradši toust, co dům dal, v tomto případě, co bedna v autě dala. 🙂 Kdo jednou posnídal míchaná vajíčka na teplých toustech, nebo i jiné zapečené tousty pěkně z rána u vody plné ryb, s pruty na břehu, spolu se svými kamarády, ten ví, o čem mluvím.

Vychytávka:

Zástěna k vařiči (má nožičky v zemi, velmi stabilní!) …

Za větru je skvělá zástěna, která zajistí, že vítr nebude sfoukávat oheň a proto zajistí, že tousty budou rychle a hlavně dobře opečené.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….