Rybářský rozcestník

Pečení ryb v hlíně

Zajímavou možností je ryby v přírodě upéci zabalené do pergamenového (pečícího) papíru nebo do listů trávy, oplácané mokrou hlínou a vložené do žhavých uhlíků …

Pečení ryb v hlíně

Do navlhčeného pergamenového papíru zabalíme dobře omytou a vykuchanou rybu, pro jistotu můžeme použít i více vrstev papíru, nebo pergamenový papír v přírodě můžeme nahradit zelenými listy trávy. Obal s rybou dále oplácáme mokrou hlínou v šířce tak 2 cm. Takto připravený hlíněný obal vložíme do žhavých uhlíků v popelu a zakryjeme dalšími uhlíky, pečeme 45 až 50 minut.

Hlína funguje jako keramická zapékací miska a zajistí, že se maso nepřipálí.

Poznámka:

Pergamenový papír se dříve používal při přípravě hlavně některých pečených pokrmů. Dnes ho nahradil papír na pečení, který v mnohém předčil vlastnosti pergamenového (máslového) papíru. Také lze použít klasický alobal.

Nejčtenější články

Jak se náš „lážo plážo fishing“ proměnil v hororový zážitek

Aby jste věděli, lážo plážo fishing, tak říkáme pohodovému chytání ryb, v klidu, bez nervů, pěkně v zázemí našeho provizorního kempu u vody. Klídek, pohoda, žádný stres, jen klidné bivakování u vody s pruty, studenými nápoji, dobrým jídlem s cílem si klasickou rybařinu opravdu hodně užít. Ovšem ne vždy to vyjde podle představ. O tom, jak se náš lážo plážo fishing proměnil v hororový zážitek, tak o tom je tento pravdivý příběh z letošní zahájené dravců.

Feederování s žebrovými krmítky

Když se řekne feederové krmítko, každý rybář si většinou v hlavě zobrazí drátěné krmítko hranaté či oválné, popřípadě method feeder krmítko. Ovšem existuje velký výběr dalších variant krmítek určených pro lov s feederovými pruty. Mezi mé nejoblíbenější patří tzv. žebrová krmítka.

Jakou zvolit barvu zakrmovací směsi, tmavou či světlou? A je to vůbec důležité?

Tak například na kapra prý platí zelené odstíny zakrmovacích směsí. Stejně tak na amura. Zato při cíleném lovu cejnů je dobré zkusit použít světlé odstíny zakrmovacích směsí. To naopak plotice prý dávají přednost tmavým směsím. Je to tak, nejen chuť a vůni, ale také barvu zakrmovací směsi musí řešit rybář, aby chytil právě ten druh ryby, co si na něj myslí.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím