Rybářský rozcestník

Pečení ryb v hlíně

Zajímavou možností je ryby v přírodě upéci zabalené do pergamenového (pečícího) papíru nebo do listů trávy, oplácané mokrou hlínou a vložené do žhavých uhlíků …

Pečení ryb v hlíně

Do navlhčeného pergamenového papíru zabalíme dobře omytou a vykuchanou rybu, pro jistotu můžeme použít i více vrstev papíru, nebo pergamenový papír v přírodě můžeme nahradit zelenými listy trávy. Obal s rybou dále oplácáme mokrou hlínou v šířce tak 2 cm. Takto připravený hlíněný obal vložíme do žhavých uhlíků v popelu a zakryjeme dalšími uhlíky, pečeme 45 až 50 minut.

Hlína funguje jako keramická zapékací miska a zajistí, že se maso nepřipálí.

Poznámka:

Pergamenový papír se dříve používal při přípravě hlavně některých pečených pokrmů. Dnes ho nahradil papír na pečení, který v mnohém předčil vlastnosti pergamenového (máslového) papíru. Také lze použít klasický alobal.

Nejčtenější články

Na candáty s PVA

Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

Chytání sumců na malých vodách na položenou

Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím