Rybářský rozcestník

Pečení ryb v hlíně

Zajímavou možností je ryby v přírodě upéci zabalené do pergamenového (pečícího) papíru nebo do listů trávy, oplácané mokrou hlínou a vložené do žhavých uhlíků …

Pečení ryb v hlíně

Do navlhčeného pergamenového papíru zabalíme dobře omytou a vykuchanou rybu, pro jistotu můžeme použít i více vrstev papíru, nebo pergamenový papír v přírodě můžeme nahradit zelenými listy trávy. Obal s rybou dále oplácáme mokrou hlínou v šířce tak 2 cm. Takto připravený hlíněný obal vložíme do žhavých uhlíků v popelu a zakryjeme dalšími uhlíky, pečeme 45 až 50 minut.

Hlína funguje jako keramická zapékací miska a zajistí, že se maso nepřipálí.

Poznámka:

Pergamenový papír se dříve používal při přípravě hlavně některých pečených pokrmů. Dnes ho nahradil papír na pečení, který v mnohém předčil vlastnosti pergamenového (máslového) papíru. Také lze použít klasický alobal.

Nejčtenější články

Haltýř z pračky

Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

Stravování u vody – krabičková metoda

Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

VIKING – elektrická energie pro vaše dobrodružství

Tento článek je pro všechny, kteří aspoň jednou chtěli na rybách nabíjet svoje telefony, sonary, nebo si pustit přenosnou televizi a nechtěli pro nabíjení používat standardní a hlučné benzínové generátory.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím