Chutná rybí polévka z Chorvatska. Lze připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.
2 náročnost
50 minut
Dalmátská rybí polévka
500 g rybího masa (parmice, treska, okoun, candát atd.)
250 g rajčat
100 g vařené rýže
4 ks stroužky česneku
2 ks bobkové listy
1 ks červená masitá paprika
2 dl bílého vína
1,5 l vody
sladká červená paprika
pepř
olej
sůl
Příprava
Rybí maso vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 l vody osolíme, přidáme bobkový list, vaříme do měkka 15 minut
Vývar scedíme, maso zbavíme kostí, odložíme stranou na teplé místo
Na olivovém oleji v hrnci osmahneme nasekaný česnek, nakrájená, oloupaná rajčata, kostičky papriky, když je zelenina měkká, zalijeme rybím vývarem, přilijeme bílé víno, ochutíme červenou paprikou, pepřem, solí, povaříme 10 minut na mírném plameni
Do hotové polévky nasypeme uvařenou rýži, krátce prohřejeme
Do talířů dáme lupínky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Na tento recept lze použít jak sladkovodní, tak mořské ryby. Základem pokrmu jsou kostí a kůže zbavené kostky opečeného rybího masa. Ze sladkovodních druhů se na tento recept nejlépe osvědčil sumec nebo kapr, který se však musí zbavit kůže a vykostit. Podáváme jako pohoštění k pivu nebo vínu, či jako lehkou večeři spolu s pečivem.
Zprudka opečené filety z candáta, servírované s omáčkou připravenou z výpeku po mase, ze smetany a dalších surovin, nastavenou plátky podušených žampionů.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….