Recept na líny, který rozhodně stojí za vyzkoušení! Jde o okořeněné ryby na povrchu s řezy naplněnými slaninou, upečené v troubě naplněné bramborovou kaší.
2 náročnost
45 minut
Líni plnění bramborovou kaší
2 ks líni (kolem 300 g)
300 g brambor
50 g slaniny
citronová šťáva
petrželka
mléko
máslo
voda
kmín
pepř
sůl
Příprava
Ryby vykucháme, setřeme z těla sliz, oškrábeme drobné šupinky, opláchneme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou
Ve dvou nálevech naložené půlky jelců, servírované na kostky smíchané s kořenovou zeleninou, na kostičky nakrájenými kyselými okurkami a pikantní majonézou nebo tatarkou.
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….