Rybářský rozcestník

Štika na rozmarýnu

V celku v troubě upečená štika okořeněná, osolená, potřená prolisovaným česnekem, naditá snítky rozmarýnu, cibulí a anglickou slaninou.

2 náročnost
55 minut
stika-na-rozmarynu2stika-na-rozmarynu3stika-na-rozmarynu4
  • 1 ks štika připravená k tepelné úpravě (vykuchaná, zbavená šupin)
  • 2 ks středně velké cibule
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 120 g anglické slaniny
  • 1 lžíce másla
  • snítky tymiánu
  • voda
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Štiku opláchneme, osušíme, na každé straně na několika místech nařízneme, z venku i zevnitř osolíme, okoření pepřem, pak do štiky vetřeme prolisovaný česnek
    2. Štiku naplníme částí anglické slaniny nakrájené na nudličky, půlkolečky cibule, vložíme snítky rozmarýnu, přidáme máslo
    3. Na olejem pomaštěný pekáček klademe půlkolečka cibule, proužky anglické slaniny, pak položíme štiku, mírně ji podlijeme teplou vodou
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C 40-45 minut
    5. Štiku servírujeme rozkrájenou na jednotlivé porce, mírně přelitou šťávou z výpeku.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!