Rybářský rozcestník

Štika na rozmarýnu

V celku v troubě upečená štika okořeněná, osolená, potřená prolisovaným česnekem, naditá snítky rozmarýnu, cibulí a anglickou slaninou.

2 náročnost
55 minut
stika-na-rozmarynu2stika-na-rozmarynu3stika-na-rozmarynu4
  • 1 ks štika připravená k tepelné úpravě (vykuchaná, zbavená šupin)
  • 2 ks středně velké cibule
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 120 g anglické slaniny
  • 1 lžíce másla
  • snítky tymiánu
  • voda
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Štiku opláchneme, osušíme, na každé straně na několika místech nařízneme, z venku i zevnitř osolíme, okoření pepřem, pak do štiky vetřeme prolisovaný česnek
    2. Štiku naplníme částí anglické slaniny nakrájené na nudličky, půlkolečky cibule, vložíme snítky rozmarýnu, přidáme máslo
    3. Na olejem pomaštěný pekáček klademe půlkolečka cibule, proužky anglické slaniny, pak položíme štiku, mírně ji podlijeme teplou vodou
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C 40-45 minut
    5. Štiku servírujeme rozkrájenou na jednotlivé porce, mírně přelitou šťávou z výpeku.

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím