1 ks štika připravená k tepelné úpravě (vykuchaná, zbavená šupin)
2 ks středně velké cibule
2-3 ks stroužky česneku
120 g anglické slaniny
1 lžíce másla
snítky tymiánu
voda
pepř
olej
sůl
Příprava
- Štiku opláchneme, osušíme, na každé straně na několika místech nařízneme, z venku i zevnitř osolíme, okoření pepřem, pak do štiky vetřeme prolisovaný česnek
- Štiku naplníme částí anglické slaniny nakrájené na nudličky, půlkolečky cibule, vložíme snítky rozmarýnu, přidáme máslo
- Na olejem pomaštěný pekáček klademe půlkolečka cibule, proužky anglické slaniny, pak položíme štiku, mírně ji podlijeme teplou vodou
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C 40-45 minut
- Štiku servírujeme rozkrájenou na jednotlivé porce, mírně přelitou šťávou z výpeku.