Rybářský rozcestník

Děvínská štědrovečerní polévka

Jedna z variant štědrovečerní polévky z receptů našich babiček.

2 náročnost
45 minut
  • 500 g kapřího nebo štičího masa
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 2 l vody
  • řapík sušené saturejky
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapří nebo štičí maso vaříme se saturejkou 30 minut v osolené vodě
    2. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme
    3. Dvě třetiny masa semeleme na masovém strojku a vložíme zpět do polévky
    4. Přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, rozředěnou vodou a nakonec vložíme na kousky pokrájené a kostí zbavené kapří maso
    5. Dochutíme a podáváme.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

    Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím