Rybářský rozcestník

Děvínská štědrovečerní polévka

Jedna z variant štědrovečerní polévky z receptů našich babiček.

2 náročnost
45 minut
  • 500 g kapřího nebo štičího masa
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 2 l vody
  • řapík sušené saturejky
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapří nebo štičí maso vaříme se saturejkou 30 minut v osolené vodě
    2. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme
    3. Dvě třetiny masa semeleme na masovém strojku a vložíme zpět do polévky
    4. Přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, rozředěnou vodou a nakonec vložíme na kousky pokrájené a kostí zbavené kapří maso
    5. Dochutíme a podáváme.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?