Rybářský rozcestník

Děvínská štědrovečerní polévka

Jedna z variant štědrovečerní polévky z receptů našich babiček.

2 náročnost
45 minut
  • 500 g kapřího nebo štičího masa
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 2 l vody
  • řapík sušené saturejky
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapří nebo štičí maso vaříme se saturejkou 30 minut v osolené vodě
    2. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme
    3. Dvě třetiny masa semeleme na masovém strojku a vložíme zpět do polévky
    4. Přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, rozředěnou vodou a nakonec vložíme na kousky pokrájené a kostí zbavené kapří maso
    5. Dochutíme a podáváme.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….