Rybářský rozcestník

Děvínská štědrovečerní polévka

Jedna z variant štědrovečerní polévky z receptů našich babiček.

2 náročnost
45 minut
  • 500 g kapřího nebo štičího masa
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 2 l vody
  • řapík sušené saturejky
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapří nebo štičí maso vaříme se saturejkou 30 minut v osolené vodě
    2. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme
    3. Dvě třetiny masa semeleme na masovém strojku a vložíme zpět do polévky
    4. Přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, rozředěnou vodou a nakonec vložíme na kousky pokrájené a kostí zbavené kapří maso
    5. Dochutíme a podáváme.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím