Rybářský rozcestník

Ostroretky opečené na oleji

Osolené půlky vykuchaných, hlav a ocasů zbavených ostroretek, opečené na oleji.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks ostroretky
  • 1 ks citrónu
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Příprava

    1. Vykuchané ostroretky zbavíme hlavy a ocasu, pak je rozpůlíme podélným řezem, porce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme papírovými utěrkami
    2. Rybí maso osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet
    3. Porce obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na dobře rozpáleném oleji tak, aby ryby mírně zezlátly, pak je dopečeme, na mírném plameni, dokud maso nezměkne.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….