Rybářský rozcestník

Okoun po maďarsku

Osolené ryby rozevřené hřbetem nahoru, upečené pokladené lupínky másla a dochucené červenou mletou paprikou.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g okouna
  • 50 g másla
  • 10 g oleje
  • mletá sladká paprka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené okouny narovnáme rozevřené do zapékací mísy
    2. Pokapeme je olejem a poklademe lupínky másla
    3. Zastříkneme vodou a pečeme, v troubě vyhřáté na 180-190 °C doměkka, během pečení okouny pravidelně přeléváme šťávou z výpeku, případně podléváme vodou
    4. Na závěr pečení ryby silně posypeme paprikou a přelijeme šťávou.

    Nejčtenější články

    Lov úhořů – jak na ně

    Někdo nechytne úhoře za celý život, jiný ho dostane na háček při chytání kaprů. Ovšem cílený lov úhořů není zase tak složitý, jen se stačí řídit pár radami a tipy našich pradědů a vyrazit k vodě tehdy, když ostatní od vody utíkají. 🙂

    Vlasec nebo pletenka, aneb co vlastně namotat na cívku navijáku?

    Dříve, než zajdeme do obchodu a koupíme si nějaký vlasec nebo pletenou šňůru, měli by jsem si dobře rozmyslet, jaké ryby a s jakým vybavením půjdeme chytat a také jakou metodou. Je rozdíl, zda vyrazíme na kapry a nástrahu budeme chtít nastražit dalekým náhozem, či zda budeme nástrahu zavážet lodí v hodně zatravněném prostředí, nebo jestli například budeme chytat drobnější ryby přímo pod nohama. Také na jemnou plavanou jistě zvolíme jiný vlasec, než na položenou, nebo když půjdeme lovit dravce. Uvědomte si, že vlasec nebo pletenka je jediná věc, která dělí rybáře od montáže a potažmo chycené ryby. Drahý prut a naviják jen usnadní a zpříjemní rybáři život a samotný lov, ale stejně pak rybu od rybáře po záběru nakonec spojuje jen ten dobrý, nebo špatný vlasec!

    Držák s hlásičem záběru přidělaný přímo na prutu

    Už jsem u vody viděl desítky různých vychytaných držáků na sumcový prut s různě přidělanými držáky na signalizátor záběru, ale tenhle způsob mě opravdu dostal.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím