Rybářský rozcestník

Smažené ostroretky

Osolené půlky vykuchaných, hlav a ocasů zbavených ostroretek, obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks ostroretky
  • 1 ks vejce
  • 1/2 dcl mléka
  • hladká mouka
  • stouhanka
  • sůl
  • olej na smažení
  • plátky citrónu na ozdobu
  • Příprava

    1. Ostroretky vykucháme, zbavíme je hlav a ocasů, pak je rozpůlíme podélným řezem, porce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme papírovými utěrkami
    2. Ryby osolíme, obalíme nejprve v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance
    3. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybí řízky a smažíme na mírném plameni, po obou stranách, dozlatova
    4. Hotové porce servírujeme ozdobené plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?