Rybářský rozcestník

Sumec na olivách a rajčatech

Citrónem pokapané porce sumce, obalené v mouce, usmažené, podávané přelité podušenou zeleninovou směsí z výpeku.

2 náročnost
35 minut
+ doba odpočinutí masa  
Sumec na olivách a rajčatech
  • 1 kg sumce (lze použít i jinou rybu jak sladkovodní tak i mořskou)
  • 100 g oliv
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce křenu
  • červená mletá paprika
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • olej na smažení
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce sumce osolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout
    2. Maso osušíme v utěrce, rozmícháme hladkou mouku s červenou paprikou a rybí porce v ní obalíme
    3. Obalené maso opékáme na rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
    4. Opečené porce sumce dáme stranou a do výpeku z ryby vložíme pokrájenou cibuli, spařená, oloupaná rajčata a nasekané olivy, vše chvíli podusíme doměkka, ke konci do směsi přidáme lžíci křenu, pokrm osolíme a okořeníme pepřem
    5. Jednotlivé porce ryby rozložíme na talíře, přelijeme směsí a podáváme nejlépe s bramborem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím