Rybářský rozcestník

Sumec na olivách a rajčatech

Citrónem pokapané porce sumce, obalené v mouce, usmažené, podávané přelité podušenou zeleninovou směsí z výpeku.

2 náročnost
35 minut
+ doba odpočinutí masa  
Sumec na olivách a rajčatech
  • 1 kg sumce (lze použít i jinou rybu jak sladkovodní tak i mořskou)
  • 100 g oliv
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce křenu
  • červená mletá paprika
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • olej na smažení
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce sumce osolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout
    2. Maso osušíme v utěrce, rozmícháme hladkou mouku s červenou paprikou a rybí porce v ní obalíme
    3. Obalené maso opékáme na rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
    4. Opečené porce sumce dáme stranou a do výpeku z ryby vložíme pokrájenou cibuli, spařená, oloupaná rajčata a nasekané olivy, vše chvíli podusíme doměkka, ke konci do směsi přidáme lžíci křenu, pokrm osolíme a okořeníme pepřem
    5. Jednotlivé porce ryby rozložíme na talíře, přelijeme směsí a podáváme nejlépe s bramborem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.