Rybářský rozcestník

Marinovaný kapr II.

Díky této úpravě můžeme kapra uchovat v lednici i několik dní.

2 náročnost
45 minut
  • 1000 g kapra
  • 100 g cibule
  • 1,5 l vody
  • 0,5 l octa
  • 4-5 ks kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • sůl dle chuti
  • Příprava

    1. Rybu očistíme, vykucháme a nakrájíme vcelku napříč porce, ty pak osolíme
    2. Chvíli povaříme mořidlo z octa, cibule, koření a soli, stáhneme ho na okraj plotny, vložíme rybu
    3. Uvaříme ji na mírném ohni doměkka
    4. Poté kapra opatrně vyjmeme a položíme na salátovou mísu
    5. Vývar podle chuti okyselíme, vyjmeme cibuli a necháme vyvařit asi na 3/4 litru
    6. Nakonec z části odpařeným vývarem zalijeme rybu tak, aby byla potopena a necháme vše vychladnout
    7. Takto upraveného kapra můžeme uchovat několik dní v chladnu, v úzkém kameninovém hrnku nebo ve sklenici.

    Doporučení

    K rybě podáváme saláty nebo studené omáčky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….