Rybářský rozcestník

Jeseter po maďarsku

Dušené kousky jesetera, zalité citrónovo-smetanovou omáčkou.

2 náročnost
40 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 4 ks porce jesetera připravené ma kuchyňské zpracování
  • 1 ks žloutku
  • 2 dl kysané smetany
  • citrónová šťáva
  • mletá paprika
  • vývar
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou doměkka
    2. Dušené porce ryb přeložíme na nahřáté talíře, do šťávy nalijeme smetanu rozkvedlanou se žloutkem, solí, citrónovou šťávou a za stálého míchání přivedeme téměř k varu, pak procedíme
    3. Omáčku nalijeme na ryby a podáváme.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvým chlebem. V Maďarsku je typická příloha pro tento pokrm – Tarhoně, Tarhoně II.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit kapra nebo makrely.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?