Rybářský rozcestník

Jeseter po maďarsku

Dušené kousky jesetera, zalité citrónovo-smetanovou omáčkou.

2 náročnost
40 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 4 ks porce jesetera připravené ma kuchyňské zpracování
  • 1 ks žloutku
  • 2 dl kysané smetany
  • citrónová šťáva
  • mletá paprika
  • vývar
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou doměkka
    2. Dušené porce ryb přeložíme na nahřáté talíře, do šťávy nalijeme smetanu rozkvedlanou se žloutkem, solí, citrónovou šťávou a za stálého míchání přivedeme téměř k varu, pak procedíme
    3. Omáčku nalijeme na ryby a podáváme.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvým chlebem. V Maďarsku je typická příloha pro tento pokrm – Tarhoně, Tarhoně II.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit kapra nebo makrely.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.