Rybářský rozcestník

Treska na másle a tymiánu

Filety z tresky okořeněné, poprášené hladkou moukou, upečené v troubě pokapané olivovým olejem, posypané čerstvým tymiánem a pokladené kousky másla.

2 náročnost
40 minut
Treska na másle a tymiánu
  • 1 kg tresky
  • 150 g másla
  • 1-2 hrsti čerstvého tymiánu
  • hladká mouky
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • papír na pečení
  • Příprava

    1. Filet z tresky omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, poprášíme z obou stran moukou a položíme na plech vyložený papírem na pečení potřený olejem
    2. Maso pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekaným tymiánem a na každý plátek ryby položíme kousek másla
    3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220 °C tak 20-30 minut, dokud filety nezezlátnou, neotáčíme je.

    Doporučení

    Podáváme například se salátem, dušenou zeleninou, brambory, chlebem a pod.

    Poznámka

    Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….