Filety z tresky okořeněné, poprášené hladkou moukou, upečené v troubě pokapané olivovým olejem, posypané čerstvým tymiánem a pokladené kousky másla.
1. Filet z tresky omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, poprášíme z obou stran moukou a položíme na plech vyložený papírem na pečení potřený olejem
2. Maso pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekaným tymiánem a na každý plátek ryby položíme kousek másla
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220 °C tak 20-30 minut, dokud filety nezezlátnou, neotáčíme je.
Podáváme například se salátem, dušenou zeleninou, brambory, chlebem a pod.
Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.