Rybářský rozcestník

Treska pečená v troubě

Jednoduchý recept na filety z tresky upečené v troubě ochucené drceným pepřem, mletou červenou paprikou a solí, pokladené plátky másla a snítky rozmarýnu.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
pečenáseversképečená
  • 4 ks (200-250 g) filety z tresky (treska polak, treska tmavá)
  • čtyřbarevný drcený pepř
  • sladká červená paprika
  • petrželka kudrnka
  • citronová šťáva
  • plátky citronu
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odležet (filety pustí vodu a zpevní se).
    2. Filety osušíme utěrkou a rozložíme na plech vyložený pečící papírem, který potřeme olivovým olejem. Na plech naskládáme filety, posypeme drceným pepřem, posypeme jemně červenou sladkou paprikou, poklademe plátky másla, na každý filet položíme snítku rozmarýnu.
    3. Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut na 160 °C.
    4. Pečenou tresku na talíři ozdobíme kouskem citronu a posypeme petrželkou.

    Doporučení

    Jako příloha jsou skvělé pečené osolené měsíčky brambor s cibulí, česnek a snítkami rozmarýnu.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.