2 náročnost
30 minut
+ doba odležení
4 ks (200-250 g) filety z tresky (treska polak, treska tmavá)
čtyřbarevný drcený pepř
sladká červená paprika
petrželka kudrnka
citronová šťáva
plátky citronu
olivový olej
rozmarýn
máslo
sůl
Příprava
- Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odležet (filety pustí vodu a zpevní se).
- Filety osušíme utěrkou a rozložíme na plech vyložený pečící papírem, který potřeme olivovým olejem. Na plech naskládáme filety, posypeme drceným pepřem, posypeme jemně červenou sladkou paprikou, poklademe plátky másla, na každý filet položíme snítku rozmarýnu.
- Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut na 160 °C.
- Pečenou tresku na talíři ozdobíme kouskem citronu a posypeme petrželkou.
Doporučení
Jako příloha jsou skvělé pečené osolené měsíčky brambor s cibulí, česnek a snítkami rozmarýnu.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek