Rybářský rozcestník

Zapečené rybí filé s lečem

Opečené porce filé naskládané do zapékací misky, zalité hustším lečem s kečupem, pokladené plátky eidamu a zapečené v troubě.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks porce rybího filé
  • 4 ks plátků eidamu
  • 400 g sterilizovaného leča
  • 40 g oleje
  • 4 lžíce kečupu
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filé si opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme hladkou moukou
    2. Na pánvi si rozehřejeme olej a porce filé zvolna opečeme z obou stran
    3. V kastrůlku si zahřejeme lečo, které odpaříme do hustoty řidší kaše a pak promícháme s kečupem
    4. Opečené filé naskládáme do olejem vytřené zapékací misky, přelijeme lečem a pokladem plátky eidamu
    5. Potom zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme, dokud se sýr neroztaví
    6. Zapečené filé s lečem servírujeme teplé například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Zajištění háčku PVA pěnou

    Při chytání ryb se nám občas stane, že háček se při náhozu zamotá do montáže nebo kmenové šňůry, případně se nám ve vodě zahákne o nějakou rostlinu. Tomu lze předejít například šikovným napíchnutím PVA pěny na hrot háčku.

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím