Rybářský rozcestník

Zapečené rybí filé s lečem

Opečené porce filé naskládané do zapékací misky, zalité hustším lečem s kečupem, pokladené plátky eidamu a zapečené v troubě.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks porce rybího filé
  • 4 ks plátků eidamu
  • 400 g sterilizovaného leča
  • 40 g oleje
  • 4 lžíce kečupu
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filé si opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme hladkou moukou
    2. Na pánvi si rozehřejeme olej a porce filé zvolna opečeme z obou stran
    3. V kastrůlku si zahřejeme lečo, které odpaříme do hustoty řidší kaše a pak promícháme s kečupem
    4. Opečené filé naskládáme do olejem vytřené zapékací misky, přelijeme lečem a pokladem plátky eidamu
    5. Potom zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme, dokud se sýr neroztaví
    6. Zapečené filé s lečem servírujeme teplé například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

    Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

    Lov sumců na položenou na pelety a boilies

    Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. „halibutky“ tedy pelety, které, kromě jiného, obsahují maso sardinek. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se dočkat i na pelety pěkných úlovků a to nejen sumců, ale i kaprů, případně i dalších ryb. Ovšem díky masivnímu zakrmování kaprů boilies koulemi dnes můžeme úspěšně chytat sumce na položenou také na oblíbené boilies.

    Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

    Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím