Zapečené filety se žampionovo-šunkovou směsí obohatí jídelníček všech, kdo mají rádi kapra, ale také například štiku či tresku, protože jakou rybu použijete, už je jen na vás.
1. Na másle podusíme na kostičky nakrájenou šunku, na kolečka pórek, na plátky žampiony, osolíme a opepříme
2. Filety osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, rozprostřeme podušenou směs, srolujeme a na dvou místech spíchneme párátky
3. Zbytek podušené směsi odložíme stranou
4. Závitky poprášíme červenou paprikou, drceným kmínem, vložíme do zapékací misky vymazané máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut
5. Hotové závitky podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme ohřátou směsí pórku, hub a šunky.
Na recept lze použít i filety z jiných ryb – sumec, štika, nebo mořské ryby – filety z tresky.