2 náročnost
30 minut
+ doba odležení
600-800 g filetů z candáta
10 ks vypeckovaných černých oliv
10 ks vypeckovaných zelených oliv
4 ks rajčat
1 ks cibule
50 ml bílého vína
sladká mletá paprika
citronová šťáva
olivový olej
tymián
máslo
sůl
Příprava
- Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, 1 hodinu necháme odležet.
- Rajčata křížem nařízneme, spaříme vařící vodou, pak je dáme na moment do vody ledové, vytáhneme, po vychladnutí oloupeme, olivy překrojíme podélně na polovinu.
- Rybí filety osušíme, opečeme na oleji z obou stran.
- Opečené filety narovnáme do zapékací misky, poprášíme červenou paprikou, poklademe kousky másla, posypeme nakrájenými olivami, cibulí, rajčaty, okořeníme tymiánem, přelije bílým vínem, pečeme ve vyhřáté troubě při 150 C 10 minut.
Doporučení
Podáváme například s pečenými brambory a zeleninovým salátem.
Poznámka
Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek