Rybářský rozcestník

Candát na olivách a rajčatech

Citronem pokapané filety z candáta hodinu odleželé, pak zprudka opečené na oleji a másle, nakonec zapečené v zapékací misce spolu s rajčaty, olivami a cibulí, okořeněné, obložené kousky másla a přelité bílým vínem.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
candát
  • 600-800 g filetů z candáta
  • 10 ks vypeckovaných černých oliv
  • 10 ks vypeckovaných zelených oliv
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks cibule
  • 50 ml bílého vína
  • sladká mletá paprika
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • tymián
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, 1 hodinu necháme odležet.
    2. Rajčata křížem nařízneme, spaříme vařící vodou, pak je dáme na moment do vody ledové, vytáhneme, po vychladnutí oloupeme, olivy překrojíme podélně na polovinu.
    3. Rybí filety osušíme, opečeme na oleji z obou stran.
    4. Opečené filety narovnáme do zapékací misky, poprášíme červenou paprikou, poklademe kousky másla, posypeme nakrájenými olivami, cibulí, rajčaty, okořeníme tymiánem, přelije bílým vínem, pečeme ve vyhřáté troubě při 150 C 10 minut.

    Doporučení

    Podáváme například s pečenými brambory a zeleninovým salátem.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!