Filety z jakékoli oblíbené ryby naplněné slaninovým špalíčkem a hustě posypané šalvějí. Zapečené se žampiony, cibulí a mrkví, nakonec zalité bílým vínem.
1. Filátka z kapra osolíme, pokapeme citronovou, hustě posypeme sušenou šalvějí a doprostřed položíme špalíček slaniny
2. Zabalíme a spíchneme párátkem – propíchneme přes špalík slaniny, aby závitky dobře držely
3. Narovnáme do zapékací misky, posypeme opět šalvějí, okolo nasypeme nakrájenou cibuli, mrkev a žampiony
4. Poklademe kousky másla, a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 190 °C
5. Po 10 minutách pečení polijeme bílým vínem a pečeme ještě 10 minut.
Rybí závitky podáváme s vařenými brambory. Závitky můžeme vyrobit filetů z kapra, štiky, sumce, ale i z mořských ryb filé z tresky nebo mořské štiky.