Rybářský rozcestník

Rybí závitky na šalvěji

Filety z jakékoli oblíbené ryby naplněné slaninovým špalíčkem a hustě posypané šalvějí. Zapečené se žampiony, cibulí a mrkví, nakonec zalité bílým vínem.

2 náročnost
30 minut
Rybí závitky na šalvěji
Rybí
  • 750 g z kapra nebo jiné vhodné ryby
  • 100 g žampionů
  • 50 g slaniny
  • 100 ml bílého vína
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks mrkve
  • citronová šťáva
  • máslo
  • šalvěj
  • sůl
  • Příprava

    1. Filátka z kapra osolíme, pokapeme citronovou, hustě posypeme sušenou šalvějí a doprostřed položíme špalíček slaniny
    2. Zabalíme a spíchneme párátkem – propíchneme přes špalík slaniny, aby závitky dobře držely
    3. Narovnáme do zapékací misky, posypeme opět šalvějí, okolo nasypeme nakrájenou cibuli, mrkev a žampiony
    4. Poklademe kousky másla, a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 190 °C
    5. Po 10 minutách pečení polijeme bílým vínem a pečeme ještě 10 minut.

    Doporučení

    Rybí závitky podáváme s vařenými brambory. Závitky můžeme vyrobit filetů z kapra, štiky, sumce, ale i z mořských ryb filé z tresky nebo mořské štiky.

    Nejčtenější články

    Chce se vám na rybách na velkou? Řešíte Nerudovské, kde a kam s tím? :)

    Někdo by řekl, že to není žádný problém, prostě si dřepnu a je to. Ale kdo občas nechá svoji stopu v přírodě, moc dobře ví, že bez přípravy to není žádná sranda si pohodlně ulevit. Když vynechám komáry, hovada a další havěť, co má ráda bílé zadky, ani keře, rákos či traviny nám nedělají dobře, když si čupneme na nevhodné místo. To nemluvím o situacích, kdy rybaříme na místech, kde je prostě na nás ze všech stran vidět. Kde pak spočinout a v klidu si udělat to svoje?

    Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

    Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

    Výroba zakrmovacího praku z petláhve

    Zakrmovací prak se používá především na dopravení koulí připravených z lepivé zakrmovací směsi na lovné místo. Je to šikovná pomůcka především pro kapráře. Dá se koupit, ovšem jeho cena je, ve většině rybářských obchodů, poměrně vysoká. Přitom se dá vyrobit téměř bez nákladů, jen z toho, co najdete doma.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím