Rybářský rozcestník

Ryba s pikantní směsí v alobalu

Porce ryby potřené rozetřeným česnekem a upečené v alobalu spolu se směsí ze žampionů, kečupu, kapie, slaniny, cibule a vína.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks porce ryby
  • 1 ks sterilované kapie
  • 80 g slaniny
  • 100 g žampionů
  • 200 g cibule
  • 4 lžíce kečupu
  • 4 lžíce bílého vína nebo citronové šťávy
  • 1 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • česnek
  • sůl
  • Příprava

    1. Na nudličky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a zpěníme ji
    2. Pak vmícháme očištěné na plátky nakrájené žampiony, na nudličky pokrájenou kapií, kečup a krátce vše podusíme
    3. Očištěné, osušené porce ryby potřeme oloupanými prolisovanými česneky, osolíme, položíme na plátky olejem potřeného alobalu, přelijeme připravenou směsí a pokropíme bílým vínem nebo citronovou šťávou
    4. Alobaly dobře uzavřeme, položíme na plech, dáme do trouby a pečeme při 180 °C 15-20 minut.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….