Rybářský rozcestník

Losos s teplým celerovým salátem

Porce lososa potřené tymiánovou směsí, grilované, servírované s teplým celerovým salátem.

2 náročnost
30 minut
  • 4 porce lososa
  • 2 lžíce tymiánových lístků
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 80 ml olivového oleje
  • 4 ks stroužků česneku
  • sůl
  • Na teplý celerový salát:
  • 1 kg celeru
  • 240 ml zakysané smetany
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V rendlíku smícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, smetanu ke šlehání a dijonskou hořčici, podle chuti osolíme, opepříme a na slabém plameni zahříváme
    2. Pak přivedeme k varu, vaříme 3-4 minuty, aby byla směs hladká, vmícháme oloupaný, na tenké nudličky nakrájený celer a chvíli prohřejeme, dáme stranou, ale udržujeme teplé
    3. Do misky dáme na drobno nasekaný tymián, mletý pepř, oloupané prolisované stroužky česneku, olej, sůl a vše promícháme
    4. Směsí potřeme porce lososa, po obou stranách 3 – 5 minut grilujeme a podáváme společně s celerovým salátem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!