Rybářský rozcestník

Kapr po trampsku

Porce kapra upečené v alobalu spolu s bramborami, žampiony a kudrnkou.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks (po 200 g) filetů z kapra
  • 600 g uvařených brambor
  • 100 g žampionů
  • 100 g másla
  • 1 lžíce nasekané petržele kudrnky
  • špetka mletého pepře
  • alobal
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme
    2. Z alobalu uděláme 4 díly a všechny potřeme částí změklého másla
    3. Na potřený alobal rozložíme uvařené, oloupané, na plátky silné asi 5 mm nakrájené brambory a osolíme
    4. Pak položíme na ně porci kapra, posypeme očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony, na drobno nasekanou kudrnkou a pokapeme kouskem másla
    5. Alobal dobře zabalíme a tímto způsobem připravíme všechny porce kapra
    6. Zabalené porce dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….