Rybářský rozcestník

Pražma plněná rajčaty

Ryby, menší pražmy potřené směsí koření, plněné plátky rajčat, pokapané olejem, v alobalu grilované.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks (po 400 g) menší pražmy
  • 4 ks středně velkých rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • Na směs koření:
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička saturejky
  • 1 lžička oregana
  • mletý pepř
  • Příprava

    1. Vykuchané pražmy opláchneme, osušíme, posypeme směsí koření smíchané z pepře, mleté sladké papriky, saturejky a oregana, lehce osolíme (tyto ryby mají pevnější kůži, proto ji můžeme na několika místech naříznout, aby se koření dostalo i do masa)
    2. Připravíme si alobalové čtverce, do středu položíme ryby, do jejichž břišní dutiny vložíme plátky rajčat
    3. Ryby pak pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a balíčky pečeme na grilu 10-15 minut.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím