Rybářský rozcestník

Pražma plněná rajčaty

Ryby, menší pražmy potřené směsí koření, plněné plátky rajčat, pokapané olejem, v alobalu grilované.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks (po 400 g) menší pražmy
  • 4 ks středně velkých rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • Na směs koření:
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička saturejky
  • 1 lžička oregana
  • mletý pepř
  • Příprava

    1. Vykuchané pražmy opláchneme, osušíme, posypeme směsí koření smíchané z pepře, mleté sladké papriky, saturejky a oregana, lehce osolíme (tyto ryby mají pevnější kůži, proto ji můžeme na několika místech naříznout, aby se koření dostalo i do masa)
    2. Připravíme si alobalové čtverce, do středu položíme ryby, do jejichž břišní dutiny vložíme plátky rajčat
    3. Ryby pak pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a balíčky pečeme na grilu 10-15 minut.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím