Porce amura zprudka opečené na oleji na pánvi, servírované přelité studenou vaječnou omáčkou. Vaječnou omáčku můžeme použít i na jiné druhy ryb, než je v receptu uvedený amur a to jak na další sladkovodní tak i mořské ryby.
2 náročnost
30 minut
Amur s vaječnou omáčkou
Rozpis na 4 porce:
800 g naporcovaného amura
hladká mouka
kmín
olej
sůl
Na vaječnou omáčku:
2 ks uvařená vejce
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
1 lžička vinného octa
pepř
sůl
Příprava
Porce ryby osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme hladkou moukou, na oleji opečeme do zlatova z obou stran
Vařená vejce nastrouháme na jemno, promícháme s nasekanou petrželkou, majonézou a jogurtem
Omáčku ochutíme vinným octem, pepřem, solí
Opečené porce ryby přelijeme vaječnou omáčkou, podáváme například s vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Treska s omáčkou Pil Pil (španělsky bacalao al pil pil) je jedním z nejslavnějších pokrmů Baskicka a je ideální pro milovníky ryb. K jeho přípravě potřebujete pouze čtyři ingredience: tresku, česnek, sušené chilli a olej. Uvidíte, že velmi zajímavou, ale jednoduchou technikou se vám podaří získat vynikající omáčku, podobnou majonéze.
Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.
Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…