Rybářský rozcestník

Rybí pljeskavice

Tradiční srbská pljeskavice se vyrábí z jehněčího, vepřového, nebo hovězího masa. V Chorvatsku se pak můžete setkat s rybími pljeskavicemi, což je vlastně kombinace rybího a vepřového masa. Rybí maso můžeme použít jakékoliv, vepřové je nejlepší prorostlé.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
Rybí pljeskavice
Rybí
  • 500 g rybího masa
  • 500 g vepřové krkovice
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks feferonka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso zbavíme kůže, kostí, umeleme společně s kostkami vepřového masa, paprikami, feferonkou, směs dochutíme pepřem, solí, důkladně propracujeme
    2. Směs necháme alespoň 1 hodinu v lednici rozležet
    3. Vypracujeme malé tenké placičky, které pečeme na grilu, nebo v grilovací pánvi, pod grilem v troubě
    4. Plejskavice podáváme s nasekanou cibulí, zeleninovou oblohou, pečivem nebo chlebem.

    Doporučení

    K plejskavicím je výborný ajvar – pasta z paprik, lilků.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!