Rybářský rozcestník

Indické rybí kari

Kari má 2 významy, označuje se tak směs koření, které se prodává na našem trhu a skupina jídel, která obsahují kurkumu, skořici, zázvor, muškátový květ, hřebíček, drcený kmín, chilli, atd. v různých poměrech, které dá pokrmům osobitou chuť a vůni. Toto je recept na kari z ryb a další surovin.

2 náročnost
45 minut
Indické rybí kari
  • 500 g rybího masa (treska, sumec, kapr)
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • bílý jogurt
  • drcený kmín
  • kurkuma
  • skořice
  • zázvor
  • chilli
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli a česnek, přidáme podle chuti vše koření, 3-4 minuty za stálého míchání osmahneme, cibule, česnek nesmí zhnědnout
    2. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, podlijeme troškou vody, dusíme pozvolna, až rajčata pustí šťávu a změknou
    3. Pak přidáme na kostky nakrájené rybí maso a zvolna 5 minut povaříme
    4. Pokrm zahustíme lžící jogurtu a dochutíme citronovou šťávou, případně přisolíme.

    Doporučení

    Podáváme z rýží nebo rýžovými těstovinami.

    Poznámka

    Kari se nikdy nepřipravuje na živočišných tucích, cibule a česnek nesmí zhnědnout, nezahušťuje se moukou, vaří se pomalu, aby se vyluhovaly všechny látky v koření.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím