Rybářský rozcestník

Indické rybí kari

Kari má 2 významy, označuje se tak směs koření, které se prodává na našem trhu a skupina jídel, která obsahují kurkumu, skořici, zázvor, muškátový květ, hřebíček, drcený kmín, chilli, atd. v různých poměrech, které dá pokrmům osobitou chuť a vůni. Toto je recept na kari z ryb a další surovin.

2 náročnost
45 minut
Indické rybí kari
  • 500 g rybího masa (treska, sumec, kapr)
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • bílý jogurt
  • drcený kmín
  • kurkuma
  • skořice
  • zázvor
  • chilli
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli a česnek, přidáme podle chuti vše koření, 3-4 minuty za stálého míchání osmahneme, cibule, česnek nesmí zhnědnout
    2. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, podlijeme troškou vody, dusíme pozvolna, až rajčata pustí šťávu a změknou
    3. Pak přidáme na kostky nakrájené rybí maso a zvolna 5 minut povaříme
    4. Pokrm zahustíme lžící jogurtu a dochutíme citronovou šťávou, případně přisolíme.

    Doporučení

    Podáváme z rýží nebo rýžovými těstovinami.

    Poznámka

    Kari se nikdy nepřipravuje na živočišných tucích, cibule a česnek nesmí zhnědnout, nezahušťuje se moukou, vaří se pomalu, aby se vyluhovaly všechny látky v koření.

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím