Rybářský rozcestník

Územní venkovní přebor v rybolovné technice mládeže Jarní kolo

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor mládeže a RT ve spolupráci s ČRS, z. s., místní organizací Stříbro pořádají Územní venkovní přebor v rybolovné technice mládeže Jarní kolo….Kdy? 24.4.2022, kde? Fotbalové hřiště Kladruby.

Organizační výbor:

Hlavní garant závodů: Bohumil Kraus
Hlavní rozhodčí: Václav Váchal
Bod. Komise : Petr Havránek

Program:

8:00 – zápis a trénink

8:30 – začátek závodu

Vyhlášení

Disciplíny:            zátěž skish, zátěž arenberg, muška skish, muška dálka, zátěž dálka
Soutěží se dle mezinárodního řádu CIPS a jeho doplňků v trojboji a pětiboji RT

Kategorie:              mladší žáci a žákyně (2010 a mladší)
starší žáci a žákyně (2007 – 2009)
junioři a juniorky (2004 – 2007)
čtyřčlenná družstva (maximálně 1 junior)

Ceny: První 3 družstva poháry, v jednotlivcích získá každý malou rybářskou cenu.

Vedoucí družstev ručí za bezpečnost a chování svých závodníků.

Více zde: https://www.crsplzen.cz/inpage/uzemni-venkovni-prebor-v-rybolovne-technice-mladeze-jarni-kolo/

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.