Rybářský rozcestník

Územní přebor ZUS v LRU na plavanou kategorie U15 – U20

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor mládeže a LRU ve spolupráci s  ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní přebor ZUS v LRU na plavanou kategorie U15 – U20, jarní kolo……

Organizační výbor:
Hlavní garant závodů: Jiří Podskalský
Hlavní rozhodčí: Václav Louda
Technický ředitel: Jan Hozman

Program:

7:00 – sraz účastníků u fotbalového hřiště v Klášteře
7:30 – prezentace, losování, rozchod na místa
7:30 – 8:50 – příprava
8:50 – 9:00 – krmení
9:00 – 11:30 – 1.kolo
11:30 – 13:20 – vážení, oběd a přesun na lovné místo, příprava na 2. kolo
13:20 – 13:30 – krmení
13:30 – 16:00 – 2. kolo
16:00 – 17:00 – vážení a vyhlášení výsledků

Kategorie:  U15 – rok narození 2007 a méně
U20 – rok narození 2002 – 2006

Více zde: https://www.crsplzen.cz/inpage/uzemni-prebor-zus-v-lru-na-plavanou-kategorie-u15-u20-593/

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.