Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.
Občas mě napadne odtrhnout si od huby nějakou tu dobrotu, jako kousek párku, sýru, či třeba nějaký ten bonbón a nabídnou ji rybám. Většinou tehdy, když nereagují na klasické nástrahy. A někdy to vyjde a nějakou rybu pak přemluvím.
Ovšem asi před dvěma lety jsem se podělil s rybami i o trošku likéru, konkrétně griotky. A světe div se, pěna napuštěná griotkou zaujala nejen cejna, ale později i pěkného kapra. Od té doby občas máčím různé nástrahy i do trochy likéru, který mám moc rád. Právě griotka se ukázala jako super dip, který chutná menším bílým rybám, ale i kaprům.
Do dipu, kromě houbičky či pěně, máčím i umělé nástrahy, jako umělou kukuřici, také ale i klasickou nakládanou kukuřici, dokonce i boilies. Sladké likéry dobře drží i na hladkých nástrahách, je jen třeba je nechat trochu zaschnout. A alkohol? Ten je podobně skvělý atraktor stejně jako například klasická sůl, nebo cukr. Prostě ryby dokáže zaujmout.