Na tento recept je nejlepší použít vyuzené ryby, co mají málo kostí, jako sumec, amur, části kapra za hlavou… Jde o delikatesu vhodnou jako součást například silvestrovského menu. Naložené, vyuzené kousky masa se hodí na chleba nebo toust potřený máslem, ozdobený cibulí, nebo kousky lze použit na jednohubky, stejně, jako například rybí očka. Někdo si je také určitě rád dá jen tak, přímo ze skleničky, spolu s pečivem, například k pivu či vínu.
Můžete zkusit maso prokládat kolečky cibule, nebo ho doplnit o stroužky (plátky) česneku. Místo chilli papričky lze do skleničky nasypat vločky z chilli papričky.
Foto je na rybí olejovky z kousků sumce, z hlavy, ocasu a žeber. Právě na tento recept se sumec hodí nejlépe, protože nemá téměř žádné kosti a lze využít právě maso z částí sumce, které se nehodí na jinou úpravu, leda tak na polévku, nebo rybí salát.