Skvělá pomazánka z rozemletého uzeného sumce, sterilované zeleninové směsi Moravanka a dalších surovin. Lze vyrobit i z jiných sladkovodních uzených ryb. Nerybáři pak mohou použít kupovanou uzenou makrelu.
1 náročnost
15 minut
300 g masa bez kostí a kůže z uzeného sumce
330 g sklenice nakládané zeleninové směsi Moravanka
1 ks větší cibule
worchestr
pažitka
pepř
sůl
Příprava
Na mašince (pomocí robotu) rozemele společně uzené maso z ryb, zeleninovou směs Moravanka bez nálevu a kousky cibule.
Ochutíme solí, pepřem, worchestrem a necháme vychladit.
Pomazánku mažeme na klasický či toastový chléb a hojně posypeme nasekanou pažitkou.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Ryby skvěle chutnají s čočkou nebo čočkovým salátem. V tomto receptu pak zrna černé čočky připomínají kaviár této ryby. Jinak kdo neví, beluga je anglický název pro vyzu velkou.
Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.
I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!
Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.