Skvělá pomazánka z rozemletého uzeného sumce, sterilované zeleninové směsi Moravanka a dalších surovin. Lze vyrobit i z jiných sladkovodních uzených ryb. Nerybáři pak mohou použít kupovanou uzenou makrelu.
1 náročnost
15 minut
300 g masa bez kostí a kůže z uzeného sumce
330 g sklenice nakládané zeleninové směsi Moravanka
1 ks větší cibule
worchestr
pažitka
pepř
sůl
Příprava
Na mašince (pomocí robotu) rozemele společně uzené maso z ryb, zeleninovou směs Moravanka bez nálevu a kousky cibule.
Ochutíme solí, pepřem, worchestrem a necháme vychladit.
Pomazánku mažeme na klasický či toastový chléb a hojně posypeme nasekanou pažitkou.
Recept z řecké kuchyně kde se takto marinuje parmice, pražma, makrela, mořský vlk, atd. (Psaria Marinata-marinované ryby), vyzkoušel jsem našeho kapra a nemělo to chybu.
Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.
Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?
Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?