Skvělá pomazánka z rozemletého uzeného sumce, sterilované zeleninové směsi Moravanka a dalších surovin. Lze vyrobit i z jiných sladkovodních uzených ryb. Nerybáři pak mohou použít kupovanou uzenou makrelu.
1 náročnost
15 minut
300 g masa bez kostí a kůže z uzeného sumce
330 g sklenice nakládané zeleninové směsi Moravanka
1 ks větší cibule
worchestr
pažitka
pepř
sůl
Příprava
Na mašince (pomocí robotu) rozemele společně uzené maso z ryb, zeleninovou směs Moravanka bez nálevu a kousky cibule.
Ochutíme solí, pepřem, worchestrem a necháme vychladit.
Pomazánku mažeme na klasický či toastový chléb a hojně posypeme nasekanou pažitkou.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Odleželé podkovy ze štiky pokapané citronovou šťávou, naložené 12 hodin v kašičce ze zázvoru, utřeného česneku, mleté sladké papriky a worchestru, upečené v troubě v zapékací misce pokladené kousky másla.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!