Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzeného sumce II.

Skvělá pomazánka z rozemletého uzeného sumce, sterilované zeleninové směsi Moravanka a dalších surovin. Lze vyrobit i z jiných sladkovodních uzených ryb. Nerybáři pak mohou použít kupovanou uzenou makrelu.

1 náročnost
15 minut
pomazánkapomazánkapomazánka
  • 300 g masa bez kostí a kůže z uzeného sumce
  • 330 g sklenice nakládané zeleninové směsi Moravanka
  • 1 ks větší cibule
  • worchestr
  • pažitka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na mašince (pomocí robotu) rozemele společně uzené maso z ryb, zeleninovou směs Moravanka bez nálevu a kousky cibule.
    2. Ochutíme solí, pepřem, worchestrem a necháme vychladit.
    3. Pomazánku mažeme na klasický či toastový chléb a hojně posypeme nasekanou pažitkou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?