Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzeného sumce II.

Skvělá pomazánka z rozemletého uzeného sumce, sterilované zeleninové směsi Moravanka a dalších surovin. Lze vyrobit i z jiných sladkovodních uzených ryb. Nerybáři pak mohou použít kupovanou uzenou makrelu.

1 náročnost
15 minut
pomazánkapomazánkapomazánka
  • 300 g masa bez kostí a kůže z uzeného sumce
  • 330 g sklenice nakládané zeleninové směsi Moravanka
  • 1 ks větší cibule
  • worchestr
  • pažitka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na mašince (pomocí robotu) rozemele společně uzené maso z ryb, zeleninovou směs Moravanka bez nálevu a kousky cibule.
    2. Ochutíme solí, pepřem, worchestrem a necháme vychladit.
    3. Pomazánku mažeme na klasický či toastový chléb a hojně posypeme nasekanou pažitkou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!