Skvělá pomazánka z rozemletého uzeného sumce, sterilované zeleninové směsi Moravanka a dalších surovin. Lze vyrobit i z jiných sladkovodních uzených ryb. Nerybáři pak mohou použít kupovanou uzenou makrelu.
1 náročnost
15 minut
300 g masa bez kostí a kůže z uzeného sumce
330 g sklenice nakládané zeleninové směsi Moravanka
1 ks větší cibule
worchestr
pažitka
pepř
sůl
Příprava
Na mašince (pomocí robotu) rozemele společně uzené maso z ryb, zeleninovou směs Moravanka bez nálevu a kousky cibule.
Ochutíme solí, pepřem, worchestrem a necháme vychladit.
Pomazánku mažeme na klasický či toastový chléb a hojně posypeme nasekanou pažitkou.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
V mouce smíchané s červenou paprikou obalené filety z jelce tlouště, nejprve na oleji opečené, pak zapečené v troubě pokladené kousky másla spolu s proužky slaniny a půlkami šalotky.
Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.
PVA materiál (polyvinylalkohol) je pro rybáře velmi prospěšný. Vyrábějí se z něj totiž sáčky, punčochy, ale také pásky či šňůrky, které rybáři využívají na několik způsobů. Pomocí PVA sáčků či punčoch můžeme například dopravit na lovné místo přímo k háčku zakrmovací směs, pomocí šňůrek pak lze zafixovat nástrahy nebo dokonce části koncových sestav tak, aby se během nahazování nezamotaly, což rybáři zajistí jistotu, že má nastraženo přesně podle jeho představ a záběr může být velmi reálný. Dnes se ale zaměříme právě na PVA šňůrky a možnosti, jak je u vody využít.