Rybářský rozcestník

Štika na pórku a slanině

Předpečené podkovy ze štiky, dopečené v troubě doměkka posypané kolečky pórku, kostičkami slaniny a nasekanou pažitkou podlité bílým vínem.

2 náročnost
30 minut
štikaštika
  • 750-800 g podkovy ze štiky
  • 150 g anglické slaniny
  • 1,5 ks pórku
  • 1 dl bílého vína
  • nasekaná pažitka
  • citronová šťáva
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy narovnáme do pekáče, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme, poklademe plátky másla.
    2. Vložíme do trouby, pečeme 10 minut, při 180 C.
    3. V mezičase nakrájíme pórek na kolečka, spaříme vařící vodou, rozebereme na jednotlivá kolečka, slaninu nakrájíme na proužky.
    4. Štiku posypeme pórkem, slaninou, nasekanou pažitkou, podlijeme bílým vínem, pečeme dalších 10 minut.
    5. Rybu na talíři přelijeme šťávou, poklademe pórkem se slaninou, podáváme s pečenými brambory.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Má první rybářská výprava, aneb důkladná domácí příprava

    Ano, je to tu, mám platné rybářské doklady, něco jsem se o rybách naučil a tak konečně mohu k vodě si pěkně zachytat. Ale kam vyrazit? A co si kromě základní rybařiny ještě vzít s sebou? Také znalost místa, kde chci chytat, mě může zajistit úspěšný lov, proto neváhejte a poraďte se se zkušenými rybáři, ti vám rádi poradí, kam vyrazit.

    Co dělat, když přední brzda navijáku nejde utáhnout

    Už se vám někdy stalo, že jste chtěli dotáhnout brzdu navijáku a ono to nešlo? Je to velký průšvih, protože pak nejde ani navinout nahozenou nástrahu ke břehu. Člověk si nějak poradí, ale naviják je s prokluzující brzdou prostě nefunkční. Většinou jde o stržení závitu ve středu krytu brzdy. Co s tím, vyhodit naviják? Ne! Jedno relativně prosté a levné řešení existuje. Lze obrátit mosazný střed.

    Základní dělení rybářských navijáků

    Rozhodně není dobré podcenit samotný výběr navijáku, je to totiž důležitá součást celé rybářské výbavy. Právě kvalitní, dobře zvolený, naviják může velmi zpříjemnit nejen samotné zdolávání ryb, ale i ostatní práci s prutem. A naopak nekvalitní, nebo nevhodně zvolený naviják, dokáže zkazit celý zážitek z rybaření, nebo případně dokonce zapříčinit ztrátu případného úlovku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím