750-800 g podkovy ze štiky
150 g anglické slaniny
1,5 ks pórku
1 dl bílého vína
nasekaná pažitka
citronová šťáva
máslo
kmín
sůl
Příprava
- Podkovy narovnáme do pekáče, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme, poklademe plátky másla.
- Vložíme do trouby, pečeme 10 minut, při 180 C.
- V mezičase nakrájíme pórek na kolečka, spaříme vařící vodou, rozebereme na jednotlivá kolečka, slaninu nakrájíme na proužky.
- Štiku posypeme pórkem, slaninou, nasekanou pažitkou, podlijeme bílým vínem, pečeme dalších 10 minut.
- Rybu na talíři přelijeme šťávou, poklademe pórkem se slaninou, podáváme s pečenými brambory.
Poznámka
Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek