Rybářský rozcestník

Rybí salát z uzených ryb

Přejedla se vám uzená ryba? Lze ji tedy naložit na zimu, nebo z ní připravit výtečný rybí svačinový salát.

1 náročnost
15 minut
+ doba vychlazení  
rybírybírybí
  • 300 g uzeného rybího masa bez kostí (sumec, kapr)
  • 300 g vařených brambor
  • 150 g sterilované papriky
  • 100 g majonézy
  • 2 ks kyselé okurky
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso rozebereme vidličkou na malé kousky, případně odstraníme drobné kostičky.
    2. Připravené rybí maso promícháme s kostičkami brambor, okurky, cibule a papriky, dále s nasekanou pažitkou.
    3. Vše promícháme a zjemníme majonézou, dochutíme pepřem a solí (se solí opatrně, uzené ryby jsou slané).
    4. Salát necháme v lednici vychladit, podáváme s pečivem.

    Doporučení

    Nerybáři, nebo méně šťastní rybáři, co právě nic nechytili, mohou použít maso z kupované uzené makrely.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?