Rybářský rozcestník

Rybí salát z uzených ryb

Přejedla se vám uzená ryba? Lze ji tedy naložit na zimu, nebo z ní připravit výtečný rybí svačinový salát.

1 náročnost
15 minut
+ doba vychlazení  
rybírybírybí
  • 300 g uzeného rybího masa bez kostí (sumec, kapr)
  • 300 g vařených brambor
  • 150 g sterilované papriky
  • 100 g majonézy
  • 2 ks kyselé okurky
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso rozebereme vidličkou na malé kousky, případně odstraníme drobné kostičky.
    2. Připravené rybí maso promícháme s kostičkami brambor, okurky, cibule a papriky, dále s nasekanou pažitkou.
    3. Vše promícháme a zjemníme majonézou, dochutíme pepřem a solí (se solí opatrně, uzené ryby jsou slané).
    4. Salát necháme v lednici vychladit, podáváme s pečivem.

    Doporučení

    Nerybáři, nebo méně šťastní rybáři, co právě nic nechytili, mohou použít maso z kupované uzené makrely.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….