1 náročnost
15 minut
+ doba vychlazení
300 g uzeného rybího masa bez kostí (sumec, kapr)
300 g vařených brambor
150 g sterilované papriky
100 g majonézy
2 ks kyselé okurky
1 ks cibule
1 lžíce nasekané pažitky
pepř
sůl
Příprava
- Rybí maso rozebereme vidličkou na malé kousky, případně odstraníme drobné kostičky.
- Připravené rybí maso promícháme s kostičkami brambor, okurky, cibule a papriky, dále s nasekanou pažitkou.
- Vše promícháme a zjemníme majonézou, dochutíme pepřem a solí (se solí opatrně, uzené ryby jsou slané).
- Salát necháme v lednici vychladit, podáváme s pečivem.
Doporučení
Nerybáři, nebo méně šťastní rybáři, co právě nic nechytili, mohou použít maso z kupované uzené makrely.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek